Ніцой запропонувала перейменувати Росію у Московію

9.01.2019, 10:12
7409

Письменниця, борець за українську мову Лариса Ніцой виступила з ініціативою про перейменування Росії у Московію.

Читайте також: Росія хоче перейменувати Крим

На її думку, це було б черговим відновленням історичної справедливості після надання автокефалії Православній церкві України. Свою точку зору Ніцой висловила на особистій сторінці у Facebook, передає “Обозреватель”.

“Повернули собі історичну церкву, пора повернути їм історичну назву – Московія”, – написала вона. Пропозиція Ніцой стала приводом для бурхливої дискусії під її постом. Так, багато підписників письменниці погодилися із її ідеєю, а деякі взагалі заговорили про можливе перейменування України.

“Але вони і далі будуть називати себе Росією. Краще назвати себе Київською Руссю”, “А що, їх треба питати? Так ми так будемо називати”, “Так і буде. Після знищення Росії”, “Треба більш точно. Золотоординський улус Московія”, “Москвинська орда”, “І зробити це треба на законодавчому рівні, як було зроблено з назвою РПЦ в Україні”, “Скоро Московія увійде назад в свої історичні межі, тоді і назва сама собою повернеться”, “Тупостан – саме те”, – пишуть люди.

“До речі, чудова думка! Словаки Австрію називають Ракузко, поляки Італію – Влохи, а ми – Московія! Супер!”, “Нам ніщо не заважає називати їх мокшами, москвинами, московитами. Ми чекаємо щось від держави?” А чого Московія? Це щось латинське. у Шевченка – Московщина”, “І нам – Русь! Ми – русини, вони – московити. Крапка!”, “А також перейменувати Україну на Русь-Україна, якнайшвидше!” – не вщухає дискусія.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com