НКРЕКП зобов’яже операторів повернути українцям переплату за електроенергію

22.10.2020, 15:10
87208

Національна комісія, яка здійснює регулювання у сферах енергетики й комунальних послуг (НКРЕКП), хоче зобов’язати операторів систем розподілу повернути споживачам суми, які вони переплатили за електроенергію і які утворилися на 1 січня 2019 року через поділ обленерго. Зробити це планують до літа 2021 року.

Читайте також: Уряд змінив порядок розрахунків за газ на початку опалювального сезону

Як передає  OBOZREVATEL, про це свідчить рішення про схвалення змін до правил роздрібного ринку, затверджених постановою №312 від 14 березня 2018 року. Воно було ухвалено на засіданні НКРЕКП 21 жовтня.

“Операторам системи розподілу забезпечити до 1 червня 2021 року здійснення заходів щодо повернення споживачам коштів за даними особових рахунків, відкритих у постачальників за регульованим тарифом, на яких станом на 1 січня 2019 року утворилася переплата за електроенергію”, – йдеться у документі.

Представники регулятора відзначили, що оператори системи розподілу не в повній мірі виконали фінансові зобов’язання за договорами поставок і користування електроенергією.

Також не були виконані рекомендації Національної комісії держрегулювання енергетики і комунальних послуг про повернення коштів.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com