Норовірусна інфекція – у гімназії Києва отруїлись майже 200 дітей

7.09.2021, 11:25
100426

В одній із гімназій Києва минулого тижня багатьом дітям стало дуже зле. Внаслідок цього у майже 200 вихованців навчального закладу були однакові симптоми – температура, діарея і блювота.

Як йдеться у сюжеті ТСН, 2 вересня після уроків дітям у гімназії стало погано. Додому вони добиралися вже з симптомами кишкової інфекції. А наступного дня в однієї з учениць діагностували норовірус – один з типів кишкової інфекції. Решта дітей аналіз поки не здавали, але наголошується, що за ними інфікувалися і деякі батьки.

Наразі школярів з такими самими симптомами щонайменше 170. Вони навчаються у різних класах, з 2-го по 5-й.

Читайте також: Україна може перейти в жовту зону карантину вже з 13 вересня

У самій гімназії інцидент поки що не коментують. Зразки води, готової їжі та продуктів відправили до Держпродспоживслужби. За словами однієї з мам постраждалих, її дитина була біла, як простирадло.

Зазначимо, норовірусна інфекція – це гостра кишкова інфекція, збудником якої є норовірус – один з різновидів ентеровірусів. Норовірус найчастіше викликає діарею і сильну блювоту, але іноді може бути і тільки блювота. Порушення з боку травної системи можуть супроводжуватися м’язовими, головними болями і слабкістю. Зазвичай симптоми норовірусної інфекції проходять самі через 12-72 години.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com