Норвегія обіцяє значну кількість F-16 із найновішим озброєнням

15.04.2024, 16:03
157352

Коаліція винищувачів передасть Україні значну кількість літаків F-16. Вони будуть оснащені найновішим озброєнням та зможуть бити за лінією фронту.

Читайте також: У ЗСУ розкрили деталі “прильоту” по пункту управлінню росіян в Луганську

Про це заявив міністр закордонних справ Норвегії Еспен Барт Ейде на спільному брифінгу з головою МЗС України Дмитром Кулебою, передає РБК-Україна.

“Я переконаний, що Україна має посилювати і свій ударний потенціал, завдавати ударів за лінією фронту. І це одна з причин, чому ми дуже раді долучитися до коаліції щодо F-16, де ми будемо передавати норвезькі F-16, які оновлені, які в хорошій формі”, – сказав він.

За словами Ейде, Норвегія разом з данськими й нідерландськими колегами проводить підготовку українських пілотів. “І, можливо, там будуть навіть більш дальні ударні можливості, які зараз дуже важливі для України”, – додав він.

Відповідаючи на запитання щодо кількості літаків, Ейде зазначив, що Норвегія співпрацює зараз із Данією, із Нідерландами, зі Сполученим Королівством.

“Там буде значна кількість. Коли ви питаєте скільки буде від Норвегії (F-16 – ред.), не можу вам сказати точну кількість, бо там в тому числі й літаки які оновлені, в кращій бойовій формі і деякі фюзеляжі, які можна використовувати для ремонту в тому числі. Буду тут обережним. Не скажу точну кількість”, – сказав він.

Міністр закордонних справ Норвегії повідомив, що має досвід в обороні і знає, що F-16 – дуже потужна платформа і все залежить від того, як її оснастити.

“Бо це дуже просунута технологічна платформа, але головне ще і система озброєння, яку можна навісити на платформу. Тому разом як система це буде доволі значний внесок. Тому літаки, які будуть у льотній здатності, вони будуть із найновішим озброєнням”, – додав міністр.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com