Норвегія переводить війська у стан підвищеної бойової готовності: що сталося

1.11.2022, 13:28
130171

Від 1 листопада Норвегія підвищить рівень бойової готовності своїх збройних сил у відповідь на війну Росії проти України. Також країна посилить патрулювання на морі. Підвищений рівень готовності військ триватиме рік, можливо, більше.

Читайте також: Лукашенко найближчим часом знову зустрінеться з Путіним: що обговорюватимуть

Про це пише Reuters.

За словами начальника оборони, генерала Ейріка Крістофферсена, Норвегія намагатиметься ввести свій новий парк американських морських патрульних літаків P-8 Poseidon у регулярну експлуатацію швидше, ніж планувалося.

Рівень бойової готовності військових є секретним, тож уряд Норвегії відмовився розголошувати подальші подробиці.

Крістофферсен також зазначив, що жодних конкретних загроз проти Норвегії, які б спричинили таке рішення, не було. Однак “невизначеності” спонукали владу підвищити бойову готовність країни.

“Ми бачили ескалацію війни в Україні, ми тренуємо українські сили, війна в Україні змінилася з російською мобілізацією. І в той же час ми мали вибух газу в Балтійському морі та активність безпілотників на платформах Північного моря”, – сказав він.

Норвегія є членом НАТО і межує з Росією в арктичному регіоні. Наразі Осло – найбільший постачальник природного газу в Євросоюзі.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com