Нові дорожні знаки в Україні суперечать один одному: експерт розповів нюанси

3.09.2021, 17:33
100163

Автомобілістам розповіли певні проблеми зі встановленням нових дорожніх знаків.

Читайте також: Назвали вакцину, яку визнають найбільше країн у світі

На це у своїй сторінці Facebook вказав автоюрист Володимир Караваєв.

Так, у липні цього року Кабмін затвердив дорожній знак 6.10 (на фото зліва). Однак, від 1 листопада в силу вступить інший знак з нового стандарту ДСТУ 4100:2021 (на фото праворуч).

Караваєв задається питанням, який у підсумку дорожній знак стоятиме перед постами поліції. За його словами, якщо затверджений урядом, то всі знаки 3.29 стануть “липою”, оскільки знак 6.10, що пояснює причину обмеження швидкості, не буде відповідати стандарту.

Про це свідчить пункт 12.10 ПДР. Якщо дорожні знаки обмеження швидкості руху встановлені з порушеннями, водій не зобов’язаний платити штраф.

“… разом із знаками обмеження швидкості руху 3.29 обов’язково встановлюються відповідні дорожні знаки, які попереджають про… наближення до відповідного об’єкта.

У разі коли дорожні знаки обмеження швидкості руху 3.29 встановлені з порушенням визначених цими Правилами вимог щодо їх введення чи з порушенням вимог національних стандартів…, водій не може бути притягнений до відповідальності згідно із законодавством за перевищення встановлених обмежень швидкості руху”, – йдеться в повідомленні.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com