Нові обличчя, або як в команді президента процвітає “зе-кумівство” (фото, відео)

26.09.2020, 21:24
85163

Два рідні брати Руслан і Микола Стефанчуки стали народними депутатами від “Слуги народу” в серпні минулого року – а вже у вересні їхні дружини стали помічницями депутатів на громадських засадах.

Читайте також: На конференцію політсили проросійського блогера Шарія не впустили журналістів

Про це йдеться в матеріалі програми журналістських розслідувань “Схеми: корупція в деталях”.

18 вересня дружина Микола Стефанчуки – Оксана Музика-Стефанчук – написала заяву на ім’я свого чоловіка: оформити її депутатським помічником на громадських засадах. Зрештою він подав до апарату парламенту список своїх помічників, де було прізвище його дружини.

Микола Стефанчук, який раніше розповідав, що “головне, щоб дружина і чоловік не були в прямому підпорядкуванні”, у відповідь “Схемам” повідомив, що в цьому випадку “тут швидше співпраця”.

Дружина іншого брата-депутата Руслана Стефанчука – Марина Стефанчук – стала помічницею депутата Данила Гетманцева. Як пояснив останній, їх пов’язує давнє знайомство: “Мене ж, ви знаєте, що в команду Стефанчук привів? До Зеленського. Тому ми товаришуємо з ним вже дуже-дуже-дуже давно”.

Читайте також: Нардеп розповів, як “Слуги народу” продавали посади та місця у списках на місцеві вибори

Сам перший віцеспікер парламенту Руслан Стефанчук розповів: “Моя дружина є доктором юридичних наук. Професором кафедри Київського національного університету ім. Шевченка. І працюючи з паном Гетманцевим – вони, до речі, з ним захищалися в один день – він їй зробив пропозицію на безоплатних засадах, на громадських засадах допомагати йому по тих чи інших питаннях створення законодавства”.

Марина Стефанчук також була призначена до комісії з питань правової реформи. Цю комісію, за словами деяких її членів, допомагав формувати та проводив співбесіди із учасниками в Офісі президента її чоловік.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com