Новий локдаун в Україні: які обмеження діятимуть та чи будуть привілеї для вакцинованих

9.09.2021, 08:00
100553

В Україні погіршується епідеміологічна ситуація, а це означає, що зовсім скоро деякі міста може очікувати жорсткий локдаун

В уряді планують діяти на випередження: вже найближчими днями розглядатимуть питання повернення до “жовтого” рівня карантину. Розповідаємо про те, чого чекати від осіннього карантину в Україні та Києві зокрема.

Джерело: 24 канал

З настанням осені збільшилася і кількість хворих, тому в уряді вже обговорюють запровадження карантину. Прем’єр Денис Шмигаль наголосив, головний важіль для боротьби з коронавірусом, це – вакцинація.

Читайте також: Жовта зона карантину в Україні: що буде заборонено

Коли в Україні введуть карантин

Це єдиний спосіб захисту від важких наслідків коронавірусу. Від початку вакцинальної кампанії щеплення отримали майже 5,7 мільйона українців, повний курс – два щеплення – пройшли 4,4 мільйона українців,
– зазначив Шмигаль.

Голова МОЗ Віктор Ляшко нещодавно заявив, що швидше за все, з наступного понеділка (13 вересня) вся територія України перейде на жовтий рівень епідемічної безпеки. Водночас якщо у регіонах відбуватиметься погіршення ситуації до помаранчевого або червоного рівня, то країна перейде до регіонального розподілу на зони.

Він додав, що вакцинованих українців майже ніякі обмеження не торкнуться. Але для жовтого рівня епідемнебезпеки вакцинованими вважатимуться й особи, які отримали навіть першу дозу вакцини. Водночас для червоного рівня – має бути забезпечений повний курс вакцинації.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com