Новий наступ Росії: що відбувається на найгарячіших ділянках фронту

19.02.2024, 16:00
154435

Російські окупанти наразі проводять низку наступальних операцій на більшій частині фронту, зокрема на Бахмутському, Лиманському, Куп’янському та Запорізькому напрямках.

Читайте також: Німеччина передала Україні непридатні для бою бронемашини за завищеними цінами – BILD

Про ситуацію на лінії розмежування розповів військово-політичний оглядач групи “Інформаційний спротив” Олександр Коваленко.

За його словами, на Бахмутському напрямку триває наступ окупантів на північ і схід від Іванівського, силами 217-го ПДВ (повітряно-десантні війська) 98 ПДД (повітряно-десантна дивізія) і 102-го МСП (мотострілецький полк) 150 МСД (мотострілецька дивізія) 8 ЗВА (загальновійськова армія). Росіяни здійснюють спроби штурмових дій на захід від Кліщіївки силами 1008-го МСП 6 МСД 3 АК і на схід від Андріївки силами 1194-го МСП 6 МСД 3 АК (армійський корпус).

На Лиманському напрямку ворог тисне на південний схід від Виїмки силами 51-го ВДП 106-ї ВДД. Інтенсифікував штурмові дії на схід від Ямполівки силами 31-го і 37-го МСП, 19 ТП (танковий полк) 67 ІМД 25 ЗВА. Продовжив тиск на схід від Терни силами 283-го і 488-го МСП 144-ї МСД 20 ЗВА.

На Куп’янському напрямку росіяни продовжують наступальні дії на північний захід від Синьківки силами 25-ї та 138-ї ОМСБр 6 ЗВА та на схід від Іванівки силами 7-го ОМСБ 11 АК.

Активізувалися окупанти також і в Запорізькій області. Передумовою для цього було об’єднання УВ (угруповання військ) “Дніпро” і УВ “Запоріжжя” в єдину УВ “Дніпро”, яка тепер налічує майже 130 тис. особового складу, а загальний механізований ресурс становить:

Танки – понад 650 од;

ББМ – близько 2 тис од;

Ствольна артилерія – 900 од;

РСЗВ – близько 200 од.

“Командування РВВ, на куражі після захоплення Авдіївки, намагається не тільки продемонструвати, що вони можуть “наступати”, а й скористатися вікном можливостей, коли ССУ (Сили спеціальних операцій України – ред.) відчувають гострий дефіцит боєприпасів. З урахуванням тієї кількості пострілів, що за добу робить українська артилерія, можна вважати, що ми зараз воюємо без артилерії”, – каже Коваленко.

Експерт пояснює, що росіяни, користуючись цією слабкістю і тотальним домінуванням тактичної авіації, яка застосовує КАБ без обмеження, “промацують і продавлюють практично всю лінію фронту”.

Коваленко зазначає, що замість оперативної паузи, яка, за логікою речей, повинна була настати після захоплення Авдіївки, в рамках якої мав би розпочатися процес відновлення втрат, командування окупантів обрало шлях, поки є можливість, вичавлювати максимум зі своїх підрозділів.

“До чого це призведе? Навряд чи до істотного прориву фронту. До втрати окремо взятих локацій – так, ми повинні бути морально готові. Але з урахуванням нинішніх цілей і можливостей, у виборі іншої тактики ми гранично обмежені, концентруючись на кількості знищеного ворога, без жорсткої прив’язки до позицій”, – пояснив експерт.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com