Нижня палата Британії проголосувала за відтермінування Brexit

4.04.2019, 13:29
19399

Нижня палата британського парламенту ухвалила законопроект, згідно якого уряд має просити у ЄС про відтермінувати Brexit.

Читайте також: Лейбористи виступили за другий референдум у Великій Британії стосовно Brexit

Вчора ввечері, 3 квітня, відповідний документ про відстрочку Brexit підтримали в третьому читанні 313 членів Палати громад, проти проголосували 312 парламентаріїв. Сьогодні, 4 квітня, його представлять на розгляд Палати лордів. Законопроект був запропонований міжпартійною групою депутатів і спрямований на те, щоб запобігти нерегульований вихід Великої Британії з ЄС 12 квітня.

Щоб уникнути участі країни у виборах до Європарламенту 23-26 травня, Прем’єр-міністр Тереза Мей хоче переконати Брюссель відкласти Brexit до 22 травня. Тим часом голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер 3 квітня повідомив, що ЄС не підтримає це прохання про чергову відстрочку Brexit, якщо британський парламент не прийме компромісний договір виходу Сполученого Королівства зі складу ЄС.

“12 квітня – останній термін для схвалення проекту угоди Палатою громад. Якщо цього не відбудеться, ніяка подальша відстрочка не буде можливою. Після 12 квітня ми ризикуємо результатами виборів в Європарламент і ставимо під загрозу всю роботу Європейського Союзу”, – заявив Юнкер.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com