Низка американських ЗМІ заявили, що літак МАУ був випадково збитий іранською ракетою

9.01.2020, 19:50
59254

Boeing 737-800 “Міжнародних авіаліній України” (МАУ), який зазнав катастрофу поблизу Тегерана, був збитий іранської ракетою.

Читайте також: Останнє фото перед вильотом: бортпровідниця МАУ опублікувала унікальний знімок (фото)

Про це з посиланням на власні джерела 9 січня фактично одночасно повідомили американські Newsweek, а також телеканал CBS News з посиланням на власні джерела, пише ТСН.

Відзначається, що рейс МАУ, який прямував до Києва з 176 людьми на борту, був збитий через помилку.

Newsweek про те, що в український літак поцілила іранська ракета, на умовах анонімності повідомили представник Пентагону, високопоставлений співробітник розвідки США і співробітник іракської розвідки.

Три чиновники повідомили Newsweek, що літак був збитий створеним в Росії зенітно-ракетним комплексом Tор-M1. У НАТО його називають Gauntlet.

CBS News не вказує джерела своєї інформації. “Офіційні особи США впевнені, що Іран збив український рейсовий літак через кілька годин після атак американських цілей [в Іраку, – ред.]. Спецслужби США перехопили сигнал радару, повідомили джерела. Американські супутники також зафіксували запуск двох ракет земля-повітря перед катастрофою літака”, – сказано в повідомленні телеканалу.

Як уточнив CBS News, в четвер відбулася робоча нарада “федеральних чиновників і представників розвідслужб”. На цій зустрічі, за даними телеканалу, було заявлено, що на місці аварії літака були знайдені компоненти ракети.

Інформацію ЗМІ побічно підтверджує СNN. З посиланням на “безліч джерел” серед американських офіційних осіб телеканал повідомляє, що США все більше схиляються до версії, що Іран випадково збив рейс МАУ.

“Ця робоча версія базується на даних із супутників, радарів, і різних даних, зібраних розвідкою”, – вказує СNN.

На прессконференції президенту США Дональду Трампу поставили запитання про літак #PS752.

“У мене є підозри, нічого не хочу говорити, тому що у всіх інших є підозри. Але хтось міг допустити помилку. Це не наші системи, це не ми. Хтось міг допустити помилку. Хтось каже, що це несправність, але я не знаю…”, – сказав Трамп.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com