Обіцяв вивезти із зони бойових дій: у Києві затримано перевізника, який збирав чималі гроші з людей та зникав

29.04.2022, 23:02
118533

У Києві викрили молодика, який шляхом ошуканства заволодів грошима громадян. Порушник організував транспортні перевезення, проте фактично такої послуги не надавав. Він обіцяв громадянам, що здійснюватиме перевезення за 2 500 гривень, проте після перерахунку грошей за “поїздку” чоловік не виходив на зв’язок. Шахрай ошукав 10 пасажирів.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Києва.

Як розповіла слідча слідчого відділу Дарницького управління поліції Наталія Лисичук, правоохоронці встановили, що фігурант за допомогою соціальної мережі розмістив оголошення про надання послуг із транспортування людей під час воєнного стану в Україні.

“Ми з’ясували, що 18-річний уродженець Київщини обіцяв вивезти людей із зони бойових дій, а насправді не мав на меті надавати заявлені послуги та, отримавши гроші від потерпілих, більше не виходив на зв’язок. Таким чином за одне перевезення зловмисник отримував від 2500 до 5000 гривень з однієї людини. На даний час ми встановили десять осіб, котрі потерпіли від дій шахрая”, – розповіла Лисичук.

За цим фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу України – шахрайство, та повідомили правопорушнику про підозру.

Суд обрав шахраю запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Санкція статті передбачає до восьми років позбавлення волі.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Підписуйтесь також на наш телеграм-канал УКРАЇНА ПОНАД УСЕ!

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com