Оборона росіян на Херсонщині частково обвалилась: експерт заявив, що почала сипатися лінія фронту

5.10.2022, 18:33
128676

У російській обороні на Херсонщині стався частковий обвал. Дуже важливою перемогою для ЗСУ є звільнення Давидового Броду, де окупанти мали доволі міцні позиції.

Читайте також: Шойгу не називає точну кількість мобілізованих росіян, але підтвердив, що вони воюватимуть проти України

Про це керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко розповів “24 каналу”.

Він пояснив – втрата російськими військами Давидового Броду означає, що почала сипатися лінія фронту. Через це ворог поступово потрапляє до пастки. За оцінками експерта, тепер російська армія відходитиме на півночі Херсонщини, можливо, ближче до Берислава. Там противник намагатиметься закріпитись на позиціях.

“У запасі росіян на правому березі ще залишилась Снігурівка. Якщо вони втратять і її – лінія оборони на правому березі взагалі відсутня. А ми бачимо, що саме це зараз і відбувається”, – зауважив Мусієнко.

Він додав, що ЗСУ тиснуть на Херсон практично з усіх напрямків. Проте загарбники чинять там опір і так просто цю територію не залишають.

“На мою думку, такий наказ про “не відступати” вони отримали зверху. Тому навіть зі значними втратами росіяни будуть стояти. Але схожа історія була і в Лимані: там росіяни теж до останнього стояли, але все ж потрапили в оточення ЗСУ”, – нагадав експерт.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com