“Оборонка” РФ не здатна забезпечити технікою резерви армії – ISW

5.02.2024, 13:31
153723

Російська оборонна промисловість не зможе повністю забезпечити технікою та озброєнням нові резерви, навіть попри здатність армії підтримувати нинішній темп операцій.

Читайте також: Суд заарештував нерухомість колаборанта Царьова на півмільярда гривень

Про це повідомляє американський Інститут вивчення війни ISW.

“Російська промисловість здатна виробляти близько 250-300 нових та ґрунтовно модернізованих танків щорічно. Водночас оборонно-промислова база навряд чи здатна повністю забезпечити резерви РФ, незважаючи на постійні зусилля Росії з розширення російської ОПБ. Оперативний і стратегічний резерви, як правило, не є боєздатними”, – сказано в звіті аналітиків.

Крім того, окупанти можуть ремонтувати щорічно близько 250-300 танків, які перебували на тривалому зберіганні або зазнали пошкоджень на полі бою, вважає український військовий оглядач Костянтин Машовець.

За оцінками ISW, Москва матиме можливість розширити свою “оборонку” і накопичити ресурси, якщо підтримуватиме ініціативу на всій території воєнних дій протягом 2024 року, хоча навряд чи в достатній мірі, щоб забезпечити велику кількість мобілізованих резервістів або призовників.

“Концентрація російських резервів по всій території України, про яку повідомляється, значною мірою збігається з пріоритетами Росії на фронті, але не обов’язково свідчить про майбутні російські операції”, – вважають експерти.

Російські війська наразі мають у резерві 17 полків, 16 батальйонів і дві тактичні групи полково-батальйонного рівня. Загальна чисельність російського особового складу в резервних підрозділах становить близько 60-62 тис. осіб, але російські війська оснастили зброєю і спорядженням лише близько 20 тисяч резервістів тактичного і оперативно-тактичного рівня.

Раніше стало відомо, що влада Росії всіляко намагається максимально поставити бізнес на воєнні рейки, проте кількість озброєння, яке має країна-агресорка, навряд чи дозволить їй для повторити якийсь масштабний наступ на Україну 2024 року.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com