Обрали мовного омбудсмена України

5.09.2019, 10:30
40459

У Секретаріаті уповноваженого ВРУ з прав людини обрали кандидата на посаду уповноваженого із захисту державної мови для подання її на затвердження Кабінетом міністрів України – Тараса Креміня.

Читайте також: Зеленський призначив заступника керівника Офісу президента

Про це уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова повідомила на своїй сторінці у Facebook.

За її словами, за результатами відкритого конкурсу комісія більшістю голосів рекомендувала кандидатуру Креміня Тараса Дмитровича.

Довідка:

Тарас Дмитрович Кремінь – український політик і науковець. За фахом – вчитель української мови та літератури, англійської мови і зарубіжної літератури. Навчався в аспірантурі й докторантурі. Кандидат філологічних наук, доцент.

Обирався депутатом Миколаївської обласної ради, яку очолив 2014 року. Народний депутат України VIII скликання. Очолював підкомітет з питань дошкільної, загальної середньої, інклюзивної освіти, а також забезпечення реалізації права на освіту осіб, місцем проживання яких є тимчасово окупована територія, територія проведення АТО та територія населених пунктів на лінії зіткнення Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти.

Він є співавтором законів “Про освіту”, “Про фахову передвищу освіту”, “Про повну загальну середню освіту”, а також “Про забезпечення функціонування української мови як державної”.

Свою мету на посаді Уповноваженого із захисту державної мови вбачає в реалізації державної політики, спрямованої на захист української мови, її всебічний розвиток як в Україні, так і за її межами.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com