Одеський фермер, який вчинив суїцид через посуху, залишив передсмертну записку

16.05.2020, 12:19
72550

Фермер Василь Сердюченко, який наклав на себе руки через втрату урожая та посуху в Одеській області, залишив сину передсмертну записку. Про це повідомляє “ТСН.19.30“.

Читайте також: У Польщі затримали українця, який схиляв підлітків до самогубства

Син загиблого фермера Ігор розповів про причини самогубства батька та про записку, яку він залишив родині.

“Згоріло все наше діло, залишилися один на один з проблемами ще й втратили батька. Він написав записку, що не витримав, що все втрачено через посуху так як вкладення були великі”, – розповів він.

У кожен гектар поля вкладено від 5 до 9 тисяч гривень: обробка, посівний матеріал, добрива, пальне тощо.

Всього у загиблого Сердюченка було 150 гектарів орендованої землі. Він вклав у неї мінімум 750 тисяч гривень. Якусь частину грошей він позичив, але ще мав виплатити односельцям за паї. Тобто, був винен близько мільйона гривень. 66-річний фермер не знайшов виходу, і з відчаю наклав на себе руки.

У Бессарабії від посухи постраждали сотні дрібних та середніх фермерських господарств. Ще місяць тому до центральної влади звертались і місцеві і депутати Одеської обласної ради. Просили визнати ситуацію надзвичайною, а аграріям – надати допомогу з Державного резервного фонду та надати податкові пільги. Але відповіді від Києва так і не отримали.

Після суїциду фермера місцеві чиновники звернулись до керівництва держави та просять покрити збитки всім, хто втратив урожай через рекордну посуху на Бессарабії.

Своє відеозвернення записав голова Кілійської міської ради Одеської області Павло Бойченко.

За його словами, фермер Василь Сердюченко не зміг пережити втрату урожаю та кількість боргів, які збільшувались з кожнем днем.

“Василь Миколайович був фермером середньої руки, його фермерське господарство обслуговувало і обробляло 150 гектарів землі взятих в оренду у жителів села Шевченкове, так звані паї”, – розповів Бойченко.

За його словами, через сильну посуху фермерські господарства Бессарабії втратили 100% посівів.

“Кілійська міська рада одноголосно підтримала звернення міського голови до керівництва країни: до президента, до Кабінету міністрів, до парламенту. Ми детально розповіли про те лихо, в якому опинилися люди і ми просили в цих складних обставинах, керівництво повернуться обличчям до людей і не словами, а конкретними грошима, які є в бюджеті, підтримати не великі сільгосп корпорації, а підтримати землеробів”, – заявив голова міської ради.

Бойченко зазначив, що потрібні конкретні рішення, щоб підтримати нашого бессарабського хлібороба.

“Дуже просимо вас не словом, а ділом. Не якимись ефемерними програмами роздерибанити 4 млрд аграрного фонду в інтересах великих корпорацій, а зрозумілими рішеннями. Сьогодні всі збитки фермерів зафіксовані, це десятки мільйонів гривень. Дайте ці гроші людям, щоб вони могли пережити цей страшний рік. Ми просимо компенсувати прямими фінансовими ресурсами, безоплатно компенсувати збитки фермерів в поточному році”, – додав він.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

Теги:

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com