Одній області України загрожує “червона” зона

21.09.2021, 21:21
101459

У Київській школі економіки (KSE) прогнозують, що вже цього тижня (20-26 вересня) Чернівецька область може увійти в “червону” зону епідемічної небезпеки.

Читайте також: В Україні почали діяти нові карантинні правила й обмеження

Як передає кореспондент УНІАН, про це під час онлайн-брифінгу сказав керівник Центру економіки охорони здоров’я KSE Юрій Ганиченко.

“Вже цього тижня Чернівецька область може увійти у “червоний” рівень епідемічної небезпеки. Зараз найбільш критична ситуація продовжує перебувати у цьому регіоні, і ця критичність йде одразу за трьома показниками”, – зазначив він.

Зокрема, рівень госпіталізацій в регіоні вже наблизився у притул до граничного у 60 осіб на 100 тисяч населення і наразі становить 58,7 осіб на 100 тис. населення.

Крім того, показник зайнятості ліжок з киснем при граничному у 65% становить 64,1%.

Ганиченко прогнозує, що вже завтра ці показники можуть перевершити граничні.

Він нагадав, що для запровадження “червоного” рівня епідемічної небезпеки два із зазначених показників (коефіцієнт виявлення, охоплення тестуванням, рівень госпіталізацій, динаміка рівня госпіталізацій, завантаженість ліжок з киснем) мають не виконуватися протягом трьох днів поспіль.

“І вже принаймні від завтра може бути перший такий день для Чернівецької області”, – пояснив експерт.

У KSE рекомендують не відкладати рішення про запровадження додаткових обмежень у цьому регіоні.

“Вони мають бути введені якомога швидше, щоб стримувати ось такий швидкий темп зростання захворюваності на COVID-19 у цьому регіоні. І паралельно з цим необхідно додавати ресурсів, щоб стримати темпи заповненості ковідних ліжок, яка вже починає переходити на критичні позначки… На 30-50% необхідно найближчим часом додати ліжок у Чернівецькій області, щоб не було перенавантаження на обласну систему охорони здоров’я”, – додав Ганиченко.

За його словами, наразі у зоні ризику також перебувають Житомирська, Луганська, Львівська та Харківська області, які є потенційними кандидатами на входження у “червону” зону епіднебезпеки.

“Але воно не очікується на найближчому тижні. Уже впродовж двох-трьох тижнів ми зможемо говорити про це”, – уточнив він.

Інфографіка УНІАН

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com