Одному з ватажків бойовиків на Донбасі оголосили підозру

15.02.2021, 10:38
94499

Заступнику міністра інформації так званої «ДНР» Повідомили про підозру у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, а також створенні терористичної організації.

Читайте також: Обслуговували спонсорів бойовиків “ЛДНР”: в Одесі викрили мережу call-центрів (фото)

За даними слідства, у 2014 році громадянин України вступив до терористичної організації «ДНР» і брав участь у її діяльності. Зокрема, він вчиняв насильство щодо полонених військовослужбовців Збройних Сил України, повідомили в ОГП.

У червні 2015 року підозрюваного призначено на посаду так званого «заступника міністра інформації «ДНР», він відповідав за формування інформаційної політики та пропаганди цієї терористичної організації. Також чоловік брав участь у публічних заходах, на яких закликав до участі в незаконних виборах на тимчасово непідконтрольних територіях Донецької і Луганської областей та до приєднання так званих «ДНР» і «ЛНР» до Російської Федерації.

Наразі слідчому судді подано клопотання про застосування стосовно підозрюваного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється співробітниками Головного слідчого управління СБУ за оперативного супроводу Департаменту захисту національної державності СБУ.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com