“Одним ворогом менше”: скандальна “слуга народу” Третьякова відреагувала на смерть Полякова у партійному чаті

8.10.2021, 14:14
102545

Лідер партії “За майбутнє”, народний депутат Ігор Палиця повідомив, що у партійному чаті “Слуги народу” після смерті нардепа Атона Полякова  з’явилося повідомлення: “одним ворогом менше”. Його, за словами Палиці, у чаті написала керівниця Комітету з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів, член фракції “Слуга народу” Галина Третьякова.

Читайте також: Нардепа Антона Полякова знайшли мертвим

Про це він заявив 8 жовтня з трибуни Верховної Ради.

“Ми хочемо звернутися в першу чергу до фракції “Слуга народу”. Тільки що у вашому партійному чаті керівник комітету, який має піклуватися про людей, дітей, пані Третьякова написала, що “одним ворогом менше” – про смерть Антона Полякова. Я хотів би попросити вас, шановна фракція “Слуги народу”, зробити висновок зі слів пані Третьякової. Вона всім відома відношенням до дітей, до людей, до країни. Я вважаю, що це неприпустимо. Яким би політичним опонентом чи людиною не був пан Антон Поляков, померла людина. Звичайна людина. Крім того, наш колега по парламенту”, – наголосив Палиця.

Він також звернувся до першого заступника голови парламенту Руслана Стефанчука з проханням зробити моральні висновки.

Водночас народна обраниця Галина Третьякова, реагуючи на слова Палиці, заявила: “У мене два зауваження. Перше зауваження: звідки “За “майбах” знають про те, що пишуть у чаті “Слуга народу”? Це раз. А по-друге, коли люди, які боряться за свободу слова, яка гарантована кожній людині тут у залі Конституцією, вважають, що вони можуть накидати комусь якісь платки на рота, то мені здається, що позор – це вам”.

На виступ Третьякової відреагував Стефанчук та попросив її вимкнути мікрофон. “Вимкніть, будь ласка, мікрофон! Шановні колеги! Життя кожної людини є вищою соціальною цінністю. Так гарантує стаття третя Конституції України. І давайте припинимо на цьому будь-які спекуляції! А свобода слова у тому числі означає відповідальність за те, що говорить кожен з нас. Дякую, шановні колеги. Давайте на цьому поставимо крапку”, – наголосив перший заступник голови Верховної Ради та додав, що  регламентний комітет розгляне відсторонення пані Третьякової від засідання, а у подальшому, можливо, і від посади голови комітету.

Своєю чергою член фракції “Слуга народу”, нардеп Давид Арахамія вибачився за колегу та висловив свої співчуття. “Я хочу публічно вибачитися в першу чергу перед членами родини, перед близькими вже загиблого покійного нашого колеги. Як кажуть, про покійних ми говоримо тільки хороше або нічого. Я хочу, щоб ми влаштували хвилину мовчання. Великі співчуття в тому числі колегам з фракції “За майбутнє” і, звичайно, усім колегам у Верховній Раді”, – сказав Арахамія.

Нагадаємо, поліція знайшла мертвим народного депутата Антона Полякова уночі 8 жовтня. Політика виявили патрульні, які зупинили автомобіль таксі, в якому він їхав пасажиром, за порушення правил дорожнього руху. За попередньою інформацією, чоловікові стало зле в автівці. У Київській прокуратурі назвали причину смерті нардепа Полякова – за результатами розтину, смерть народного депутата настала внаслідок гострої коронарної недостатності, гострої ішемічної хвороби серця.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com