Офіс Генерального прокурора розпочав розслідування проти РФ за розстріл беззбройних бійців ЗСУ

3.12.2023, 12:08
150741

Україна зреагувала на розстріл беззбройних бійців ЗСУ у Покровському районі – черговий злочин РФ проти військовополонених, який розлютив українців 2 грудня.

Читайте також: Окупанти розстріляли українських військовополонених на Авдіївському напрямку – Deepstate

Напередодні телеграм-канал DeepState виклав у мережу відповідне відео. Сьогодні Офіс Генерального прокурора оголосив, що починає розслідування проти РФ за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

Досудове розслідування у кримінальному провадження здійснюють слідчі ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

“2 грудня 2023 року у медіа було поширено відео розстрілу беззбройних українських захисників російськими військовослужбовцями. За попередніми даними, це сталося біля одного зі спостережних пунктів в районі с. Степове Покровського району”, – йдеться у повідомленні.

Там наголошують, що в кадрі група людей, одягнена у військову форму армії Російської Федерації, впритул розстрілює двох беззбройних бійців ЗСУ в момент, коли ті намагалися здатися у полон.

В Офісі підкреслили, що відповідний злочин являється грубим порушенням Женевської конвенції та підпадає під кваліфікацію “міжнародний злочин”.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com