Офіційно: Україна не братиме участі в Євробаченні

27.02.2019, 21:10
14103

Національна громадська телерадіокомпанія України відмовилася від участі в Міжнародному пісенному конкурсі Євробачення-2019. Про це повідомляється на офіційному сайті НГТУ.

Читайте також: “У правила відбору на “Євробачення” доручено внести зміни”, – Кабмін

“Переможцем Національного відбору на цьогорічному Євробаченні стала співачка MARUV, якій Громадське, як і робить це щороку, запропонувало укласти договір”, – сказано в повідомленні.

Уточнюється, що співачка відмовилася підписувати договір, і за правилами Громадське могло б вибрати будь-якого виконавця не з числа учасників нацвідбору.

“Однак від такої альтернативи Громадський мовник відмовляється, адже з повагою ставиться до вибору глядачів в Національному відборі. Тому в ситуації непідписання договору про участь в Євробаченні з переможцем телерадіокомпанія черзі звернулася до фіналістів, які зайняли друге і третє місце за результатами Національного відбору. Групи Freedom Jazz і Kazka також відмовилися від участі в Євробаченні-2019 “, – повідомили в заяві.

Уточнюється, що національний відбір в цьому році привернув увагу суспільства до системної проблеми музичної індустрії в Україні: зв’язків артистів з шоу-бізнесом на території держави-агресора, які і на 5-му році військового конфлікту все ще залишаються дуже тісними.

“Для частини суспільства цей факт прийнятний, але у іншій частині викликає обурення і неприйняття”, – підкреслили в НГТУ.

Так, дотримуючись закону про Громадську мовленні, а також в умовах надмірної політизації течії національного відбору, НГТУ вирішила відмовитися від участі в Міжнародному пісенному конкурсі Євробачення-2019.

 

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com