Оголосили переможця конкурсу на кращий ескіз великого Державного герба (фото)

19.11.2020, 20:49
89562

Організаційний комітет з підготовки та проведення конкурсу на кращий ескіз великого Державного герба України оголосив переможця. Ним став художник Олексій Кохан, співавтор Малого герба.

Читайте також: Дітям у третьому класі пропонують зігрітися глінтвейном: розгорівся новий скандал, щодо підручника “Я досліджую світ” (фото)

Про це повідомив на брифінгу міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко, передає Главком.

“Журі отримало 125 робіт, з них до конкурсу було допущено 112 робіт. Пройшло кілька турів голосування, в результаті визначено переможця. Не було призначено другу премію, проте було призначено третю премію. Я радий, що сьогодні оргкомітет ухвалив рішення і було обрано переможця. І цей переможець Олексій Кохан. Відповідно з ним Мінкульт укладе угоду”, – сказав Ткаченко.

Зазначається, що проект-переможець брав участь ще в конкурсі 1998 року, але тоді конкурс завершився нічим. Автору були висловлені рекомендації з боку журі для доопрацювання роботи, зокрема зміни нижньої частини. На ній зображена синьо-жовта стрічка, на якій стоять частини герба 0 Лев і Архангел.

У разі затвердження Великого Герба він матиме обмежене й урочисте використання, а основним, як у більшості країн, залишиться Малий Державний Герб – Тризуб.

Міністр юстиції Денис Малюська додав, що “далі буде підготовлено технічний опис та юридичні нюанси використання проєкту великого Державного герба. І напрацювання будуть передані від Кабміну до Верховної Ради. Далі народні депутати опрацюють і зареєструють відповідний законопроєкт. Відтак порядок використання, опис держсимволів, зокрема великого Державного герба буде оформлений законом”.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com