Окупанти формують мобільні вогневі групи для боротьби з українськими безпілотниками

31.03.2024, 13:00
156624

Російські окупанти посилюють захист для протидії українським безпілотникам. Американські аналітики переконані, що їм навряд вдасться розгорнути мобільні вогневі групи в достатній кількості.

Читайте також: Скільки території України захопила РФ від жовтня 2023: аналітики назвали цифру

Як повідомляє ISW, російське видання “Известия” написало з посиланням на військові джерела, що окупанти формують мобільні вогневі групи у складі невизначених загальновійськових армій, а також армій ВПС і ППО для боротьби з безпілотниками. Цих окупантів оснастять тепловізорами, системами радіоелектронної боротьби (РЕБ) і кулеметами, встановленими на пікапах.

Наразі невідомо, де росіяни мають намір розгорнути мобільні вогневі групи, а також їхній склад і ешелонування. За словами експертів, загарбники стикаються із загрозою українських безпілотників як на території окупованої України, так і в Росії на нафтопереробних заводах та інших об’єктах критичної інфраструктури, які підтримують військові зусилля Росії. Поки неясно, чи зможуть ці мобільні групи захистити територію, яку атакують українські безпілотники.

За описом у ЗМІ російські мобільні групи схожі на українські, які активно використовуються  весни 2023 року через регулярні атаки ударних БПЛА.

“Українські сили вже давно завдають ударів з безпілотників по російських цілях в окупованій частині України, і рішення російського військового командування сформувати мобільні вогневі групи, ймовірно, є відповіддю на нещодавню інтенсифікацію ударів українських безпілотників по російських нафтопереробних заводах у лютому та березні”, – зазначають аналітики.

Вони припускають, що окупанти мають труднощі з належним розгортанням систем ППО ближнього радіуса дії вздовж очікуваних векторів польотів українських безпілотників. При цьому російські військові, схоже, навіть не змогли прикрити важливі потенційні цілі в добре захищених районах РФ.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com