Окупанти готуються до “евакуації” людей в Криму

25.04.2023, 12:31
139537

Російські окупаційні війська вже почали вивозити жителів тимчасово окупованого Мелітополя Запорізької області та Скадовська Херсонської області на територію анексованого Криму. Крім того, росіяни готуються до “евакуації” мешканців окупованого Криму.

Читайте також: “Росіяни захочуть піти в наступ на деяких ділянках”, — Джон Кірбі

Як розповів в ефірі телеканалу FREEДОМ заступник постійного представника президента України в Автономній Республіці Крим Денис Чистіков, мешканців Херсонщини та Запоріжжя росіяни активно змушують брати російські паспорти.

“Місцеві жителі намагаються залишитися і відмовитися від цих паспортів. Але Крим, скоріше, використовуватиметься не як зона, куди їх вивозитимуть, а для транзиту. Тому що зараз уже всі програми допомоги для жителів новоокупованих територій на території Кримського півострова закрито у зв’язку з тим, що вже велика концентрація жителів цих регіонів, і в окупаційній “адміністрації” бояться хвилювань, які жителі цих регіонів можуть ініціювати”, – додав він.

За словами Чистікова, є ймовірність, що після цього цих людей відправлятимуть на територію РФ.

“Але водночас вже їх також вони не залишають ні в Краснодарському, ні в Ставропольському краї, а вже вивозять за аналогією з Херсонською областю в більш углиб РФ”, – розповів він.

Крім того, окупанти вже готуються до “евакуації” жителів Криму.

“Безпосередньо вже готують списки не тільки представників окупаційної “адміністрації” та родин військових, а також і жителів, які безпосередньо перебувають поблизу адміністративного кордону з Херсонською областю”, – наголосив Чистіков.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com