Окупанти на Сумщині виводять вночі мирних мешканців до своєї техніки, щоб уникнути знищення

18.03.2022, 23:30
114940

Кісткою в горлі росіянам уже четвертий тиждень поспіль стоїть Охтирка. Невелике містечко, яке знаходиться всього за пів сотні кілометрів від російського кордону хотіли взяти за лічені години. Але бравурна, розхвалена ворожими пропагандистами міць російської армії виявилась безсилою проти 40 тисячного українського міста і його захисників. Через це окупанти почали просто зрівнювати його з землею, в тому числі і забороненими вакуумними бомбами.

Про це йдеться в ТСН.

Російські бронежилети, документи, особисті речі і спалена бойова машини розвідки та КАМАЗ – Охтирка стала їхнім кінцевим пунктом. Російські колони на Сумщині зупиняли усі і члени тероборорни і місцеві партизани і військові.  Російських окупантів розбили. Тоді стріляло усе озброєння, яке було у військових перемолочуючи російських окупантів.

Вороги не орієнтуючись на місцевості, не маючи вказівників – їх познімали усюди місцеві – блукали областю виходячи на нашу артилерію та протитанкістів. Одного російського панцерника наші військові відтягнуть у тил і він ще послужить ЗСУ. Таких трофейних справних машин десятки. «Починаючи від кордону до точки, де ми стоїмо, багато підбитої техніки, не скажу кількість, вона різна та техніка, яка уціліла, трофейна, будемо використовувати у своїх цілях», – каже військовослужбовець.

Зустрівши на землі шалений опір окупанти сповільнили темпи наступу – почали бомбардувати міста і села Сумщини. Леонід живе в Охтирці – прийшов до свого будинку і до своєї роботи. Уся територія довкола нині це руїни. Гори цегли і автозапчастин. «Тут було СТО, ми до війни займались ремонтом машин,  бачите – чотири згоріло одну спасли», – розповідає чоловік.

Рашисти не гребують нічим, аби зламати дух захисників і містян від вакумних бомб до Смерчів, якими розносять цілі квартали. Проте найбільший цинізм нелюдів у тому, що вони на окупованих територіях ховаються за спини цивільних.

«Міста зайняті під ворогом то там ставлять техніку у двори між будівлями прикриваються мирними і коли вночі наші Байрактари вилітали, і мали можливість спалювати техніку, вони вночі виводили мешканців і ставили перед технікою – це так не робили ніхто і ніколи і ніде», – розповідає мер Охтирки Павло Кузьменко.

Попри відсутність у місті тепла, газу і води – жителі Охтирки не впадають у відчай і не здаються. Бо це їхня земля і це їхній дім, який вони готові боронити до останньго жителя. «Тяжко, але головне – ми живі, все відбудуємо, будемо жити, буде Україна», – зазначає місцевий мешканець.

__________________________________________________________________________________

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Підписуйтесь також на наш телеграм-канал УКРАЇНА ПОНАД УСЕ!

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com