Окупанти найближчим часом змінять цілі та посилять удари по Україні, – ISW

24.04.2024, 13:28
157824

РФ має намір посилити ударну кампанію, щоб розбити матеріально-технічне забезпечення українських військових на фронті.

Читайте також: В Україні значно скоротилася кількість дітей: в Міносвіти показали тривожну статистику

Як йдеться у свіжому огляді Інституту з вивчення війни (ISW), таку заяву зробив російський міністр оборони Сергій Шойгу. Аналітики ISW вважають, що росіяни посилять удари безпілотниками та ракетами найближчим часом, щоб встигнути максимально розбити українську інфраструктуру та оборонно-промислову базу до того, як прийде американська допомога.

В Інституті припустили, що заяви Шойгу про зосередженість на ударах по логістиці ЗСУ свідчить про те, що окупанти можуть змінити цілі і під удар потраплять українська транспортна інфраструктура, логістика та військові склади.

Ймовірно, росіяни активізують наступальні операції в найближчі тижні, щоб скористатися матеріальною обмеженістю ЗСУ перед прибуттям допомоги з США.

Крім того, як додали аналітики, заяви Шойгу також можуть говорити про те, що окупанти посилять наступ в районах  Часового Яру та Донецька.

В Інституті нагадали, що окупанти завдали потужних ударів по об’єктах української транспортної інфраструктури в Дніпропетровській області 19 квітня і, ймовірно, повторять та розширять ці удари в найближчі дні, щоб перекрити українські наземні лінії зв’язку.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com