Окупанти перетворюють Маріуполь на суцільне сміттєзвалище (фото)

15.05.2024, 07:33
158689

У всіх районах Маріуполя утворилися стихійні сміттєзвалища, а каналізаційні стоки безперешкодно потрапляють до Азовського моря, забруднюючи водойми та узбережжя. Особливо критична ситуація склалася з річкою Кальчик, яка з кожним днем стає все більш забрудненою.

Читайте також: Росіяни посилили атаки ще на одному напрямку: що кажуть військові

Про це повідомляє Маріупольська міська рада.

Місцеві жителі б’ють на сполох, адже вони помітили, як у районі селища Річне Кальміуського району до річки Кальчик скидають відходи з бетонного заводу.

“Колись рибалки ходили на цей місток, щоби рибки наловити. А тепер тут молочна річка”, – обурюються маріупольці.

Окупанти не лише ігнорують проблему забруднення річки, а й самі сприяють її погіршенню. Раніше вони побудували перекриття через Кальчик, засипавши велику частину річки землею зі шлаком.

Крім того, у парку Лепорського утворилася ціла “річка” з каналізаційних стоків. Проблеми з каналізацією у Маріуполі набули масштабів справжнього колапсу: постійні прориви та затоплення будинків, а тепер і парків.

За два роки окупації загарбники не спромоглися ані замінити інженерні мережі, ані створити ефективне комунальне підприємство. Замість цього вони своєю бездіяльністю та свідомим нищенням довкілля штовхають Маріуполь до екологічної катастрофи.

Маріупольська міська рада наголошує, що дії окупантів призводять до повного фіаско у сфері екології та комунального господарства міста. Якщо не вжити термінових заходів, наслідки для здоров’я людей та навколишнього середовища можуть бути непоправними.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com