Окупанти почали використовувати високоточні ракети та дрони для повітряних атак – експерт

10.12.2023, 14:11
151065

Колишній заступник начальника Генерального штабу ЗСУ, генерал Ігор Романенко розповів про те, як російська армія використовує високоточні ракети та дрони для своїх атак.

Читайте також: Росіяни планують розпочати новий наступ: Андрющенко розповів, куди вони стягують великі сили

Романенко наголосив, що окупанти використовують не лише дешеві “шахеди”, а й ракети, які деякий час економили, пише Еспресо. “Ресурс у них є, за цей час накопичили близько 900 сучасних високоточних ракет для запуску з повітря бомбардувальниками Ту-95МС, Ту-160, Ту-22М3. Крім того, “калібри” з платформ морських кораблів, ракетних катерів і підводних човнів”, – розповів він.

Романенко додав, що також у росіян є “Іскандери” для запуску крилатих ракет, а саме тих, які можуть прокладати маршрут, а й “облітати райони протиповітряної оборони, обходити з іншого боку і на останньому застосуванні ми все бачили”.

Крім цього, фахівець зазначив, що армія РФ удосконалює дрони, шукає шляхи модернізації, зокрема застосовує SIM-карти. “Проте потужність бойової частини “шахедів” не така, як у цих крилатих ракет. Крім крилатих ракет є балістичні. Тому поєднання “шахедів” і ракет різного типу приводить до підвищення ефективності”, – розповів експерт.

У зв’язку з цим вын додав, що Україні необхідно більше засобів протиповітряної оборони від союзників і не тільки комплекси Patriot, а й THAAD.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com