Окупанти силоміць вивозять людей з Маріуполя на територію РФ

19.03.2022, 21:13
115032

Російські окупанти силоміць вивезли кілька тисяч мешканців Маріуполя на територію Росії, зокрема до віддалених регіонів.

Читайте також: Гуманітарне пекло в Маріуполі: все, що відомо про звірства окупантів та ситуацію в місті

Джерело: Маріупольська міська рада з коментарем мера Вадима Бойченка, радник мера Петро Андрющенко.

Пряма мова Бойченка: “Те, що сьогодні роблять окупанти – знайоме старшому поколінню, яке застало жахливі події Другої світової війни, коли нацисти насильно захоплювали людей. Складно уявити, щоб у 21 столітті людей насильно вивозили в іншу країну.

Мало того, що російські війська знищують наш мирний Маріуполь, вони пішли ще далі і почали вивозити маріупольців. Всі військові злочини з боку Росії мають отримати найжорсткіше покарання”

Деталі: Окупанти вивозили мешканців Лівобережного району, які переховувалися в сховищі спорт-клубу “Терраспорт”. Переважно в укритті перебували жінки й діти.

У цих районах точилися активні бої, тому підрозділи Збройних сил України відійшли від спорт-клубу та житлових будинків, щоби не привертати вогонь російських окупантів на місця, де перебуває цивільне населення. Як стверджує Маріупольська міськрада, цим скористалися вороги й захопили мешканців, а потім збрехали їм про “евакуацію” і вивезли до окупованого Новоазовська.

Андрющенко твердить, що у фільтраційному таборі в Новоазовську в евакуйованих маріупольців забрали українські паспорти та перевірили мобільні телефони.

Далі, за словами Андрющенка, їх вивезли в Таґанроґ і там посадили на поїзд у різні депресивні віддалені регіони РФ. Замість конфіскованих паспортів їм видали посвідчення, які зобов’язують проживати в обраному російському місті щонайменше 2 роки і працювати за визначеним місцем роботи.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Підписуйтесь також на наш телеграм-канал УКРАЇНА ПОНАД УСЕ!

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com