Окупанти від заздрості з танка обстріляли лікарню в Тростянці (відео)

17.04.2022, 12:02
117616

У Сумській області відновлюють Тростянецьку міську лікарню. Майже за місяць окупації вона зазнала масштабних руйнувань.

Читайте також: В Іспанії росіяни жорстоко побили українця за слова “Слава Україні” (відео)

Як йдеться в сюжеті ТСН, медики розповіли, що увійшовши в будівлю і побачивши сучасні умови і апаратуру, росіяни озвіріли від люті і заздрості і направили дула танків на лікарню.

Більше трьох десятків прицільних пострілів і всередині все розбито. Життя медиків і пацієнтів врятувало те, що вони весь час жили в підвалі. Зараз до Тростянецької лікарні під’їжджають автомобілі з гуманітарною допомогою. Везуть все – ліки, перев’язувальний матеріал, будматеріали.

Під вікнами гори з віконних рам, скла, штукатурки, цегли, вигорілих матраців і лікарняних ліжок – все це винесли з розбомблених палат і кабінетів.

“23 березня два танки виїхали на цю вулицю і почали прямою наводкою бити по лікарні”, – розповів міський голова Тростянця Юрій Бова.

Тих хто стріляв у медиків і пацієнтів у Тростянці, знають мало не поіменно. “Це Кантимировська дивізія – один з елітних підрозділів російської армії. Список командира 752 танка, це було в цій бронемашині і в ньому перелік людей, які стріляли по лікарні”, – розповіли медики.

Перед тим, як вдарити по будівлі лікарні, окупанти зайшли всередину і все ретельно розглядали, не приховували подиву від європейських умов і дорогого обладнання. А потім розлючені побаченим почали обстріли.

“Такого звірства, такого жаху ще не було. Знає, що тут пологове відділення, що тут народжували жінки. Вони стріляли у хворих, у жінок, у новонароджених дітей”, – поділилися медики.

Місяць завідуюча пологовим відділенням Тетяна Сидоренко жила тут разом з пацієнтками. Допомогла з’явитися на світ шістьом малюкам. Вагітних розташували в коридорі, там вони і народжували. А при обстрілі з немовлятами втекли в підвал. “Я думала:” Господи, як його не упустити дитину”, яку несеш з собою. Знаєте, так притискаєш і думаєш, ти дихаєш або ти не дихаєш”, – розповіла Сидоренко.

Але не все так погано, кажуть медики. Дороге медобладнання майже все ціле. Напередодні масованих обстрілів лікарі вивезли його з операційних і помістили за двома стінами, і це врятувало його. У лікарні вже є світло і вода. Тепло буде, головне – відновити понад півтисячі розбитих вікон.

Вже запрацювало рентгенодіагностичне відділення – одне з небагатьох, воно залишилося майже неушкодженим. В даний час почали відновлювати операційні. Через тиждень-два планують відкрити стоматологічний кабінет. А далі – пологове відділення. Один зал окупанти перетворили на руїни, а інший – вцілів. До лікарні вже почали повертатися медики.

“Найголовніше сьогодні дати впевненість нашим лікарям у тому, що лікарня буде відновлена. Ніякі військові дії не зупинять наш розвиток”, – запевнив мер.

Танк, який прицільно розстріляв Тростянецьку лікарню, залишили тут навмисно, його охороняють як речовий доказ. Поки військові не задокументують черговий військовий злочин окупантів.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Підписуйтесь також на наш телеграм-канал УКРАЇНА ПОНАД УСЕ!

 

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com