Окупанти зруйнували Охтирку: майже всі будинки не придатні для життя

16.04.2022, 13:32
117556

Російські окупанти зруйнували місто Охтирка на Сумщині. Майже всі багатоповерхівки там не придатні для життя.

Читайте також: На тимчасово окупованих територіях загарбники проводять “вибори” та призначають на посади зрадників України

Про це розповів міський голова Павло Кузьменко, пише “Укрінформ”.

За його словами, у 25-30% є пошкодження від прямих обстрілів, там немає вікон, дверей та балконів. 70-75% будинків “уражені” холодом. Через відсутність теплопостачання позамерзалися батареї, труби подачі води.

“Місцева влада і комунальні служби не можуть самостійно проникати у квартири, господарі повиїжджали, тому важко провести точну оцінку стану систем тепло- і водопостачання. Після перевірки усіх десятків тисяч квартир уже можна буде щось конкретніше говорити”, – пояснив Кузьменко.

Він розповів, що люди повертаються додому і вимагають відновити водопостачання. Комунальні служби воду подають і починаються підтоплення з верхніх поверхів.

Мер Охтирки наголосив, що місцева влада неодноразово зверталася до мешканців, аби збиралися всім під’їздом або будинком, спочатку перевіряли стан систем, а вже потім відновлювали подачу води.

“На жаль, люди нас не чують. Щоби перевірити квартири без господарів місцевій владі самостійно, потрібно у кожному окремому випадку звертатися до суду, це фізично поки неможливо, ще і зважаючи, що суди переведені до іншої області”, – зазначив він.

Окрім багатоповерхівок, в Охтирці постраждав приватний сектор – по два-три десятки будинків на кожному напрямку виходу з міста. Всього їх вісім.

“Тож, приватних домогосподарств також постраждало багато. Ще є суттєві пошкодження інфраструктури – центрального каналізаційного колектору, газогонів, водогонів. Так, вони відновлені, але відновлені не капітально, а аварійно. Подали людям газо-, водопостачання, але це тимчасово. Не було ні матеріалів, ні часу, щоб якісно відновити”, – сказав мер Охтирки.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Підписуйтесь також на наш телеграм-канал УКРАЇНА ПОНАД УСЕ!

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com