Олена Зеленська провела нараду з міністрами щодо стратегії розбудови здорового освітнього середовища (фото)

15.02.2020, 11:43
63311

У Києві, 15 лютого, перша леді України Олена Зеленська з представниками уряду провели нараду, на якій ухвалили рішення про розширення стратегії щодо розбудови безпечного та здорового освітнього середовища, яку планують затвердити до кінця лютого.

Читайте також: Олена Зеленська зустрілася з представником ЮНІСЕФ щодо булінгу в українських школах

Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу Офісу Президента.

“Дружина Президента та представники профільних міністерств провели нараду щодо розбудови безпечного та здорового освітнього середовища”, — йдеться у повідомленні.

Так, відповідно з указом Президента України Володимира Зеленського, національну стратегію розробляють галузеві міністерства спільно з експертами і громадськими організаціями.

Зазначається, що на початку розробки стратегія була сфокусована на трьох основних компонентах: розвитку фізичної культури, розбудові здорового харчування, а також на покращенні санітарно-гігієнічних умов в українських школах.

“Міжвідомча робоча група провела аналіз поточного стану справ, за результатами якого було ухвалено рішення про розширення стратегії та включення до неї таких компонентів, як цифрова гігієна та кібербезпека, медичне обслуговування школярів, забезпечення ефективного психологічного супроводу під час освітнього процесу та запобігання булінгу”, — йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що стратегія перебуває на завершальній стадії.

“Документ планують затвердити до кінця лютого”, — повідомили в Офісі Президента.

“Національна стратегія містить надважливі компоненти, які є взаємозалежними та доповнюють один одного. Погоджуюся, що неможливо говорити про здоров’я дітей, зосереджуючись лише на харчуванні й забуваючи, наприклад, про психологічний комфорт у класі. Або ж — про фізичну рухливість без урахування безпечного простору. Тішить, що команда залучених до проекту фахівців працює насамперед на якість”, — прокоментувала Зеленська.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (1)

  • Кухарка управляет государством?

  • Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com