Про майбутнє українських студентів: складуть план окремо для кожного

3.09.2021, 16:00
100154

Перша леді України Олена Зеленська зазначила, що про конкретні зміни в питаннях інклюзії та безбар’єрності завжди складно говорити. Однак, гарним прикладом отримання освіти в рівних можливостях є Стенфордський університет.

Про це Олена Зеленська написала на своїй сторінці в Instagram.
Перша леді зазначила, що Стенфордський університет було засновано в 1885 році й тут можна отримати освіту на рівних можливостях для всіх осіб, незалежно від расової, національної та релігійної приналежності.

 

Переглянути цей допис в Instagram

 

Допис, поширений Olena Zelenska (@olenazelenska_official)

До того ж при університеті створено спеціальний Департамент з питань різноманіття та рівних можливостей, який забезпечує рівний доступ студентів і викладачів з інвалідністю та інклюзії.

“Мені імпонує індивідуальний підхід до кожного студента, який застосовують у цьому закладі. Ми в Україні часто уніфікуємо підходи в освіті, а сьогодні я почула про інший варіант, який працює для понад 3 тисяч студентів Стенфордського університету. Навчальний план складається окремо для кожного студента. В університеті є доступні класи, забезпечується переклад лекцій жестовою мовою. Працюють асистенти, які конвертують текст: збільшують, оцифровують, передають шрифтом Брайля”, – написала Зеленська.

У Стенфордському університеті всі студенти мають змогу завантажити в спеціальну систему свої медичні довідки. Це допоможе дати університету конкретний запит щодо індивідуального варіанту отримання освітніх послуг.

“Все це може бути й в українських вишах. Кожен студент має право на доступну освіту. Сподіваюся, що і в Україні зовсім скоро відбудуться зміни у ставленні до інклюзивної освіти як у наших головах, так і в конкретних вчинках”, – підсумувала вона.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com