Олімпійська чемпіонка Оксана Баюл відмовилась від українського громадянства

22.08.2021, 18:34
99283

Олімпійська чемпіонка з фігурного катання Оксана Баюл відмовилась від українського громадянства. Про це спортсменка повідомила на своїй сторінці в Instagram.

Читайте також: Греція звела 40-кілометрову стіну на кордоні з Туреччиною, щоб не пустити афганських біженців

“Я роблю це. Я дуже схвильована. Прийшов час. Я більше нічого нікому не доводжу. Ні, то ні. Головою в бортик без мене. Конституція України проголошує, що в Україні дозволено лише одне громадянство. Відповідно до законодавства України, якщо громадянин України набуває громадянства іншої держави, така особа все ще визнається громадянином України у правовідносинах. Я відмовляюся від українського громадянства”, – написала Оксана Баюл.

Що стало причиною такого рішення, спортсменка не пояснила.

До слова, напередодні колишня фігуристка повідомила у соцмережі, що її не запросили на святкування 30 річниці Незалежності України.

На заяву про відмову від українського громадянства вже відреагувала ведуча новин ТСН Марічка Падалко.

“Перша олімпійська чемпіонка Оксана Баюл вирішила вийти з українського громадянства, яке вона зберігала по сьогоднішній день, хоча з 1994 року живе в США. Причини цього рішення, звісно, мені невідомі. Але те, чому це сталося напередодні ювілею країни, куди її жодним чином не покликали і не відзначили, мені очевидні”, – написала телеведуча на своїй сторінці у Facebook.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у FacebookЧитайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com