ОП: Росія утримує потужне наступальне угруповання навколо України

13.11.2021, 17:01
105048

Після завершення Росією широкомасштабних командно-штабних навчань у другій половині 2021 року до місць постійної дислокації повернувся лише особовий склад російських військ.

Читайте також: Білоруські військові намагались прорвати кордон з Польщею та видали мігрантам сльозогінний газ – Straż Graniczna

Про це в інтерв’ю Military Times повідомив заступник глави ОП Роман Машовець, повідомляє прес-служба Міноборони.

“Бойова та інша військова техніка, як-от танки, бойові машини та ракетні системи “Іскандер”, залишилися біля кордону України. Це дозволяє російській владі в дуже короткі строки здійснити передислокацію особового складу та сформувати ударні угруповання, готові до наступальних дій на території України”, – сказав він.

Також Машовець зазначив, що у гібридній війні Росії проти Заходу Україна “фактично виступає як велика стіна для захисту всього світу”.

11 листопада Bloomberg опублікувало статтю, у якій ішлося про ризики повномасштабного нападу Росії на Україну.

В агентстві зазначили, що у колах американських і європейських дипломатів серйозно схвильовані нинішніми переміщеннями російських військ в бік кордону України.

У самій Москві це заперечують, називаючи осінню передислокацію військ “демонстрацією сили”.

На початку листопада у західних ЗМІ почалась з’являтися інформація з посиланням на дані супутникових знімків про активне переміщення російських військових до кордону з Україною.

У Міноборони України інформацію заперечували.

Це вже друга імовірна хвиля загострення на російсько-українському кордоні з березня 2021 року. Проте, як пише Bloomberg, наразі концентрація військ РФ відбувається переважно вночі, тоді як навесні у Кремлі відкрито погрожували наступом, чинячи політичний тиск на Україну, ЄС та США.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com