Опалювальний сезон в Україні: до чого готуватися

30.07.2023, 19:27
144341

Директор енергетичних програм “Центру Разумкова” Володимир Омельченко вважає, що майбутній опалювальний сезон в Україні має пройти легше, ніж минулої зими, завдяки посиленню протиповітряної оборони в нашій країні. Проте готуватися до зими все ж треба, передає УНІАН. 

Читайте також: Що буде з мобілізацією, податками, виплатами, тарифами у серпні: стосується кожного українця

“Якщо прогнозувати і порівнювати, якою буде наступна зима, то я вважаю, що з вірогідністю в 60% навіть, може, дещо більшою, осінньо-зимовий період буде пройти легше, ніж попередній. Чим я це пояснюю? Незважаючи на те, що в нас енергетична система перебуває в гіршому стані, порівняно з попереднім входженням у зиму, але в нас суттєво змінилися показники захисту – протиракетної оборони – енергетичної системи”, – пояснив він в ефірі телеканалу FREEДОМ.

За словами Омельченка, Україна збиває більший відсоток російських ракет, ніж у минулому році, завдяки надходженню нових систем ППО. Водночас Росія витратила основний складський запас ракет і працює “з колес”. І хоча ці ракети теж несуть загрозу, але тепер в РФ значно менше можливостей пошкодити українську енергетичну інфраструктуру.

Крім того, експерт зауважив, що проходження зимового періоду залежить і від контрнаступу українських військ.

“Думаю, що контрнаступ буде успішний, і Росії вже не так буде до України, займуться більше своїми проблемами. Усе це в комплексі. Водночас дійсно, необхідно готуватися до серйозної зими, і генератори викидати не варто. Але, з іншого боку, не слід панікувати”, – резюмував Омельченко.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com