Орбан назвав Україну “корумпованою країною” та виступив проти її вступу до ЄС

8.12.2023, 19:32
151008

Проросійський прем’єр Угорщини Віктор Орбан знову заявив, що проти початку переговорів про вступ України до ЄС. Нібито “країна не готова до цього”. За його словами, зокрема через корупцію.

Читайте також: Як російський серіал зомбує українську молодь – Мінкульт б’є на сполох

Про це угорський політик заявив під час візиту до Парижа, повідомляє видання Le Point.

“Україна відома як одна з найкорумпованіших країн світу. Ми не можемо схвалити рішення про початок переговорів про вступ”, – висловився Орбан.

Прем’єр Угорщини заперечив оцінку Єврокомісії про те, що “Україна досягла прогресу”. За його словами, “приймання України означатиме додаткові витрати для бюджету ЄС і серйозні наслідки для аграрної політики”. Мовляв, якщо український сільськогосподарський сектор увійде до європейської системи, то “він знищить його наступного дня”, а “наслідки будуть жахливими”.

Втім, Орбан зауважив, що готовий до “гнучкості” щодо інших питань, коментуючи можливе “розмороження” Єврокомісією 10 мільярдів євро для Угорщини.

“Коли виникає дилема, я зазвичай класифікую її на три категорії: історичну, стратегічну та тактичну. Українське питання – це питання історичне, питання масштабу. Фінансове питання – тактичне. Мій політичний досвід навчив мене ніколи не пов’язувати технічні питання, як-от гроші, з історичними проблемами. Якщо ви це зробите, ви ризикуєте повним хаосом. Тому я не хочу досягати згоди в українському питанні, але я залишаюся повністю готовим до цього в інших питаннях”, – заявив він.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

Теги:

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com