Орбан запропонував перетворити Україну на “буферну зону”

12.02.2024, 09:02
154048

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан вважає, що Україна може зберегтися як держава, лише якщо стане буферною зоною між Росією та Заходом, відмовившись від інтеграції до ЄС та НАТО.

Читайте також: Продовжується кадрова чиста військових: Содоля призначили Командувачем об’єднаних сил ЗСУ

Про це політик, якого називають “другом Путіна”, заявив у розмові з колишнім канцлером Австрії Вольфгангом Шюсселем, повідомляє Die Presse.

“Подобається нам це чи ні, подобається це українцям чи ні, але Україна перебуває там, де вона є на карті. Найкращою перспективою для неї було б створення буферної зони між Росією та Заходом — зрозуміло, з гарантіями безпеки”, — сказав Орбан.

На його думку, якщо цього не станеться, Україна втратить свою державність. “Росіяни знищуватимуть її знову, знову і знову. Росія ніколи не прийме такого члена ЄС та НАТО, як Україна, на порозі. Ніколи”, – наголосив угорський прем’єр.

Він вважає, що шанс на інтеграцію Києва до цих структур було втрачено на саміті Північноатлантичного альянсу в Бухаресті у 2008 році. За словами Орбана, тоді “Росія була надто слабкою, щоб заблокувати розширення НАТО, яке включало б Україну”, проте союзникам не вдалося дійти консенсусу.

На думку угорського прем’єра, війна в Україні “цілком точно не закінчиться” цього року.

При цьому він вважає, що Києву варто було б погодитися на припинення вогню, щоб не втратити ще більше територій і не зазнати поразки. На його думку, розраховувати на те, що ЄС надасть достатньо зброї та грошей, не можна, оскільки блок “не може зробити це”.

Водночас Орбан наголосив, що у Кремлі не вважають Київ рівноправним учасником переговорів. За його словами, Росія вестиме діалог про врегулювання лише зі США, оскільки і Євросоюз для неї “недостатньо сильний, щоб сприймати його серйозно”.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com