Основні симптоми штаму коронавируса «Дельта» у дітей

15.08.2021, 11:50
98718

До появи «Дельти» у більшості дітей не було симптомів коронавируса, а зараз вони з’явилися.

COVID-19 має широкий і відомий перелік симптомів, в той час, як небезпечний варіант коронавируса “Дельта” поки ще тільки вивчається, так як він відносно новий. Однак вже стало ясно, що до штаму можуть бути схильні абсолютно всі громадяни будь-якої статі і віку, навіть немовлят може вразити.

“Дельта” може викликати більше симптомів у більшої кількості дітей, ніж спостерігалося раніше під час пандемії. Про це повідомляє «Апостроф» з посиланням на український Центр з контролю і профілактиці захворювань (CDC).

З існуючих симптомів COVID-19 Центр називає найпоширеніші:

– Лихоманка або озноб

– Кашель

– Задишка або утруднене дихання

– Втома

– Болі в м’язах або тілі

– Головний біль

– Нова втрата смаку або запаху

– Хворе горло

– Закладеність носа або нежить

– Нудота або блювота

– Діарея

Поки що невідомо чи є існуючі відмінності в симптомах штаму “Дельта”, але “Йельская медицина” вважає, що не так поширені кашель і втрата нюху, як біль в горлі, головний біль, нежить і лихоманка, які є одними з основних симптомів цього варіанту.

Крім того, до появи “Дельти” у більшості дітей не було симптомів коронавируса, а зараз вони з’явилися.

“Найбільш частими симптомами у дітей і підлітків є лихоманка і кашель, а симптоми в області носа, шлунково-кишкові симптоми і висип виникають набагато рідше”, – заявив головлікар і завідувач кафедрою педіатрії Хантінгтонского лікарні Northwell Health Майкл Гроссо.

Крім того, як повідомляє CDC, потрібно терміново дзвонити в швидку, якщо у людини з’явилися: утруднене дихання, постійний біль і тиск в грудях, слабкість, сонливість, бліда, сіра або синя шкіра, губи або нігті.

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com