“Особливого статусу для Донбасу у Конституції не буде”, – Пристайко

14.09.2019, 19:50
42021

Міністр закордонних справ Вадим Пристайко наголошує, що зобов’язання, взяті Україною відповідно до Мінських угод, не передбачають особливого статусу для Донбасу.

Читайте також: Пристайко заявив про намір провести місцеві вибори по всій Україні, зокрема й на окупованій території

Джерело: виступ Пристайка на прес-конференції під час щорічного форуму “Ялтинської європейської стратегії” (YES), пише “Європейська правда“.

“Теза, яку постійно просувають у Росії зводиться до того, що Україна мусить внести зміну до Конституції, зробивши спеціальний статус. Ми звертаємо увагу росіян і готові їм ще раз прочитати цю норму – до речі, вона записана російською мовою, що Україна взяла зобов’язання по створенню статусу для цих регіонів на основі децентралізації. Це той процес децентралізації, який наразі вже впроваджується в Україні.

Ми хочемо донести цю тезу стороні, яка за лінією дотику, дати зрозуміти, що шанс їх розвитку – децентралізація. Цей процес дасть їм реальні можливості та шанси на розвиток. Натомість ми не вносимо в Конституцію ніяких особливих статусів. Особливого статусу для Донбасу у Конституції не буде”, – заявив він.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com