Особливий символ Японії: чи можна садити сакуру буля будинку і основні правила догляду за деревом

12.04.2024, 21:03
157233

За останні роки сакура стала популярним деревом серед українців. Пахучий символ Японії можна побачити не лише в скверах чи парках, але й на присадибних ділянках.

Читайте також: Гороскоп на 12 квітня для всіх знаків зодіаку: день революційних змін

Де можна садити сакуру

Пам’ятайте, що ці дерева потребують достатньої кількості сонячного світла, а тому слід ретельно обдумати місце, де ви хочете посадити сакуру. Оптимальним вважається така зона в саду, де дерево буде зростати поряд з іншими рослинами та кущами, які не перекриватимуть для нього доступ до сонячного світла.

Враховуйте і розмір сакури. Дерево може сягати у висоту до 12 метрів, а тому його не рекомендують висаджувати дуже близько від будинку чи іншої споруди. Звичайно, різні сорти сакур відрізняються за формою та розмірами, а тому перед висаджуванням варто ознайомитися з основними властивостями того дерева, яке ви придбали.

Чи можна садити сакуру біля будинку: основні правила догляду

Сакура — ніжне та пахуче дерево, яке наприкінці квітня — на початку травня (в залежності від погодних умов та регіону) обсипане рожевими квітами. Як довго квітнуть сакури? Зазвичай період квітіння відбувається протягом двох тижнів. Проте, для висаджування сакури в домашніх умовах потрібно враховувати кілька важливих порад:

сонячне світло — сонячні місця улюблені для сакури, тому потрібно підбирати таку ділянку саду, де на дерево будуть падати сонячні промені протягом всього чи більшої частини дня;

простір — для розвіту і розростання сакурі потрібно достатньо місця, про це варто подбати до висаджування;

догляд — щоб сакура ніжно квітнула, їй потрібен постійний догляд, зокрема, вона вимагає регулярного обрізання, підживлення і поливання;

ґрунт — для цього дерева підійде добре дренований ґрунт без відстоювання вологи. Перед висаджуванням переконайтесь, що земля має відповідний склад (для пишного квітіння сакурі потрібно достатньо азоту та калію);

сусіди — біля сакури не варто садити дерева, які будуть створювати зайву тінь.

Врахуючи всі ці фактори, можна отримати неповторну сакуру, яка створить особливу, романтичну атмосферу біля вашого будинку.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

Теги:

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com