Оточення Путіна не вірить у причетність України до теракту у “Крокусі”, – Bloomberg

27.03.2024, 11:31
156397

Хоча Володимир Путін продовжує стверджувати, що Україна могла бути причетною до теракту в Москві, унаслідок якого загинули 139 осіб, найближче оточення російського лідера з ним не погоджується, пише Bloomberg.

Читайте також: Данілова призначать послом: стало відомо, куди поїде

Як зазначає видання, за словами чотирьох джерел, близьких до Кремля, чиновники були шоковані нездатністю служб безпеки запобігти теракту. За словами джерел, майже ніхто з тих, кого вони знають у політичній і діловій еліті Росії, не вірить, що за нападом стояла Україна.

“Путін був присутній на обговореннях, де чиновники погодилися, що немає ніякого зв’язку теракту з Києвом, але він був сповнений рішучості використати трагедію, щоб спробувати згуртувати росіян на підтримку війни в Україні”, – пише Bloomberg.

ІДІЛ взяв на себе відповідальність за теракт, і Путін визнав, що напад здійснили ісламістські бойовики, але в телевізійних коментарях сказав чиновникам, що “нас цікавить, хто це замовив”.

США “намагаються переконати своїх сателітів та інші країни світу в тому, що, за даними їхньої розвідки, у московському теракті нібито немає київських слідів”, – заявив Путін на зустрічі з керівниками спецслужб.

Як зазначає один з експертів, хоча російські спецслужби знають, що за терактом стоїть ІДІЛ, але після висловлювань Путіна вони не мають іншого вибору, окрім як слідувати наказам і доводити причетність України або Заходу.

“Головні союзники Путіна з ентузіазмом підхоплюють його тему. Це викликає припущення, що він може використати суспільний гнів з приводу трагедії, щоб активізувати війну проти України, зокрема, можливо, віддавши наказ про нову мобілізацію резервістів в армію”, – пише видання.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com