“Отпели, отплясали”, плитку зіпсували”: військові РФ знімають святкування 9 травня у містах окупованої Херсонщини

7.05.2022, 10:01
119103

Російські військові намагаються організувати масове святкування 9 травня у містах тимчасово окупованої Херсонської області, але бажаючих мало.

Читайте також: Російські окупанти продовжують наступ на сході України: в Генштабі повідомили, де найбільша активність

Для картинки сцени облаштовують на центральних площах міст та привозять глядачів, щоб російські ЗМІ змогли відзняти “сюжети”.

Зокрема, міський голова Скадовська Олександр Яковлєв повідомив, що під час концерту, що відбувся 6 травня, була пошкоджена тротуарна плитка. Також він говорить, для “картинки” до міста були завезені автобуси з глядачами, були і пару десятків місцевих жителів.

“Отпели, отплясали”, плитку зіпсували. Настане час, і ми відновимо плитку, як і відновимо нормальне мирне життя в українському Скадовську”, – написав міський голова Олександр Яковлєв.

Напередодні  у Генічеську відбулася вистава до 9 травня.

Глядачів, які наважились відвідати концерт наживо, було мало. Більшість з них – літні жінки. Ймовірно, масовку привезли з Криму разом з виконавцями, пише видання henichesk.city.

Сцену зліпили з того, що було під руками і розмістили прямо перед пам’ятником Леніну, на фоні російського та радянського прапорів. Співали російські та кримські ансамблі і соло-виконавці. Співали, звісно ж, пісні про “перемогу” та “бойових дух російського солдата”. Концерт контролювали окупанти.

Херсонський політик та ексдепутат ВРУ Сергій Хлань прокоментував шоу у себе на Facebook-сторінці:

“У Генічеську окупанти провели інсценування 9 травня. Зігнали людей, включили музику (це типу обіцяний концерт), контролювали все дулами автоматів. По області ставлять леніних, вішають совкові плакати і божевільну “бабушку” з червоною ганчіркою на фоні вогню. Найгірші традиції радянських часів, побєдобєсіє і все це безглуздя, яке ніхто не сприймає, тільки підкреслюють, що росіяни тут вже програли. Їх ненавидять. Залишилось допрацювати ЗСУ”.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Підписуйтесь також на наш телеграм-канал УКРАЇНА ПОНАД УСЕ!

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com