Отруєння Скрипаля: ЄС затвердив санкції про російських розвідників

22.01.2019, 10:37
8482

На чотирьох російських шпигунів, підозрюваних в отруєнні Сергія Скрипаля в Солсбері, ЄС наклала санкції. Це перший випадок, коли санкції впроваджують за використання хімічної зброї.

Читайте також: Росія втратила 6% ВВП через санкції, – Bloomberg

Як повідомляє DW, санкції за використання хімічної зброї ЄС  запровадив у жовтні 2018.  Під них потрапили дев’ять осіб і одна організація, серед них російські розвідники, які причетні до отруєння нервово-паралітичною речовиною “Новачок” колишнього подвійного агента Сергія Скрипаля у британському Солсбері. Відповідне рішення ухвалили міністри закордонних справ ЄС на своєму засіданні у Брюсселі в понеділок, 21 січня.

А саме, санкції запроваджено щодо начальника Головного управління генштабу РФ, яке займається розвідкою (раніше ГРУ), Ігоря Костюкова та його першого заступника Володимира Алексєєва. Крім того, обмеження стосуються Анатолія Чепіги та Олександра Мішкіна, співробітників ГРУ, яких у Великобританії звинуватили у скоєнні замаху на Скрипаля. У Солсбері вони були під іменами Руслана Боширова та Олександра Петрова.

Також санкції запроваджено щодо п’ятьох громадян Сирії та однієї сирійської організації, яких вважають причетними до розвитку та виробництва хімічної зброї.

Обмежувальні заходи передбачають заборону на в’їзд до ЄС і замороження активів, якщо такі є на території об’єднання.

Як раніше зазначалося, у березні 2018 року Сергія Скрипаля та його доньку було отруєно у місті Солсбері. ЄС не мав ніяких механізмів впливу, щоб запровадити санкції. Режим санкцій за застосування хімічної зброї було ухвалено у Брюсселі у жовтні 2018 року, тому зараз вдалося запровадити перші обмежувальні заходи.

 

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com