Озвучили наслідки підвищення зарплат вчителям

18.07.2019, 20:31
33634

Старший економіст Світового банку Анастасія Головач повідомила, що значне підвищення зарплат педагогам призведе до зростання інфляції та посилить соціальну несправедливість.

Читайте також: “А він куди пхає?”: у Львові вчителька розповідає учням про статеві відносини гомосексуалів (відео)

Про це експерт заявила після рішення уряду і Міністерства освіти та науки підвищити заробітню плату освітянам на рекордні 70% у 2020 році, передає “Економічна правда”.

За її словами, таке підвищення зарплат – додаткове навантаження на бюджет, яке відволікатиме ресурси від інших важливих проектів. При цьому зазначається, що кошти на підвищення зарплат освітян і науковців на 2020 рік не передбачені.

“На це рішення додатково потрібно знайти 19,7 млрд грн: 14,8 млрд грн – з державного бюджету і 4,9 млрд грн – з місцевих”, – повідомили в Міністерстві фінансів.

Читайте також: У Києві вчителька під час уроку погрожувала покалічити дітей (відео)

У 2017 році підвищення зарплат в секторі освіти було завдяки додатковим секторальним надбавкам. Їх затвердили окремою постановою. У 2018 році з тієї ж причини зарплати вчителів зросли ще на 30%.

“Ухвалення цього рішення породжує питання: чому саме вчителі, а не інші категорії бюджетників? Приміром, лікарі отримують меншу зарплату, ніж вчителі, а після останнього рішення уряду це співвідношення ще більше зміниться не на користь лікарів”, – наголосила Головач.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com