П’ять продуктів, які небезпечно вживати на ніч

16.12.2020, 16:37
91642

Деякі продукти небезпечно вживати на ніч, оскільки вони можуть порушувати роботу травної системи, сприяти появі печії і кислотного рефлюксу, ожирінню та інших проблем зі здоров’ям. Саме тому медики завжди рекомендують легкі вечері, особливо коли людина намагається схуднути.

Читайте також: Стало відомо, як перевіряється їжа Путіна

Коли ви з’їдаєте важку їжу на ніч, тіло виявляється не в змозі переварити її сповна і починає відкладати надлишки жиру. Якщо такі вечері стають звичкою, це веде до значного збільшення ваги, – передає medikforum.

Морозиво. Ласощі містить занадто велику кількість цукру і калорій, щоб не вважатися небезпечним для споживання перед сном. Суміш молочного жиру і вуглеводів – надто важке навантаження для травлення в нічний час

Хрестоцвіті овочі. Брокколі і цвітна капуста – продукти з розряду «здорове харчування». Але вони містять багато нерозчинної клітковини, перетравлення якої займає більше часу. Тому краще уникати цих овочів перед сном – виспатися нормально вони не дадуть.

Кетчуп. Популярний томатний соус підсолоджувачі, що сприяють зростанню рівня цукру в крові і активному жировідкладенню. Своєю чергою, висока кислотність провокує печію і розлад шлунку.

Темний шоколад. Даний продукт з усіх боків корисний для здоров’я, але різні його види все ж містять цукор, який може перешкоджати процесу схуднення. Також в його склад входить амінокислота, яка може тримати організм в напрузі вночі, коли йому, навпаки, потрібно розслаблення.

Червоне м’ясо. Воно містить велику кількість білка, корисного для схуднення. Але одночасно багате жирами і калоріями, що робить його занадто важкою їжею для споживання в кінці дня. Дієтологи рекомендують уникати червоного м’яса – слід віддати перевагу більш легкому для вечері білому м’ясу, наприклад, курятині, індичці.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

 

 

 

 

 

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

Теги:

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com