Падіння буде дещо глибшим, ніж очікувалося – НБУ

9.12.2022, 16:01
132307

На тлі повномасштабного російського вторгнення НБУ прогнозує більш глибоке падіння ВВП України у поточному році, ніж раніше прогнозувалося.

Читайте також: Виведення російських військ та вступ України в НАТО будуть найкращими гарантіями безпеки в Європі — Волкер

Як заявив на брифінгу заступник голови НБУ Сергій Ніколайчук, удари Росії по енергосистемі України, несуть в собі додатковий інфляційний тиск.

“Щодо ВВП в цьому році, скоріш за все, падіння буде трохи глибшим, ніж очікувалося в жовтневих прогнозах. На наступний рік навіть при нашому базовому, відносно оптимістичному сценарії зростання ВВП буде дуже млявим і набагато нижчим, ніж ті 4%, які ми допускали в жовтневому прогнозі”, — заявив Ніколайчук.

Заступник голови НБУ зазначив, що частково інфляцію буде стримувати падіння споживчого попиту. Також слід очікувати на певне погіршення ситуації із зовнішньою торгівлею через втрату експортних потужностей і зростання потреб в імпорті.

“Будемо стежити за ситуацією протягом найближчих тижнів, і вже в кінці січня в нашому новому оновленому прогнозі опублікуємо повний сценарій, який будемо вважати базовим, з урахуванням наслідків енергетичного терору та інших факторів”, — резюмував Ніколайчук.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com