Падіння літака Іл-76: між Україною та РФ мав відбутися один з найбільших обмінів полоненими

26.01.2024, 15:31
153247

Між Україною та РФ 24 січня мав відбутися обмін полоненими – і він мав стати одним із найбільших за час повномасштабного вторгнення. Проте Росія зірвала його після падіння літака Іл-76 у Бєлгородській області.

Читайте також: Падіння Іл-76: журналісти встановили прізвища загиблих членів екіпажу

Про це в рамках єдиного телемарафону повідомив представник ГУР Андрій Юсов.

За його словами, оприлюднені росіянами списки українських військовополонених, які нібито перебували на борту літака, наразі вивчаються. Крім того, наша держава підтримує комунікацію з родичами бранців Кремля.

Проте скільки конкретно українських воїнів могли повернутися додому – невідомо.

“Ми не будемо надавати точної цифри щодо кількості військовополонених. І до обміну, поки він не відбудеться, такі речі не практикуються. Але це мав би бути один із найбільших обмінів за історію повномасштабної війни. І взагалі, можна сказати, що він мав бути ювілейний, 50-й, але, на жаль, не відбувся”, – сказав Андрій Юсов.

Окремо він підкреслив, що зараз триває робота з перевірки списків українських полонених, які нібито перебували на борту літака Іл-76.  Прізвища, оприлюднені російськими пропагандистами, наразі вивчаються, триває також комунікація з родинами полонених.

Проте потрапляння цих списків у відкритий інформаційний простір є частиною інформаційної кампанії Кремля.

“Тобто списки, які з’являються через джерела російської пропаганди, вони з’являються для того, щоб протестувати та викликати реакцію. Коментувати їх ми не будемо”, – підкреслив представник ГУР.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

Теги:

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com