“Пахло паленим волоссям”: херсонці розповіли, як окупанти спалювали тіла “побратимів” на звалищі

25.11.2022, 19:31
131531

Російські військові під час окупації Херсона викидали та спалювали тіла своїх загиблих товаришів по службі на місцевому звалищі.

Читайте також: “Це ніяка не церква”: у Верховній Раді зареєстрували законопроєкт про заборону діяльності МП на території України

Про це розповіли мешканці звільненого обласного центру виданню The Guardian.

За їхніми словами, влітку їм заборонили підходити до звалища, воно було оточене окупаційними військами, щоб відгородити від свідків.

Херсонці повідомляють, що бачили, як до місця під’їжджали російські відкриті вантажівки з чорними мішками, які потім підпалювали. Після цього в повітря піднімалася велика хмара диму із жахливим запахом палаючої плоті.

“Коли я відчула запах цього диму, мене занудило… Пахло паленим волоссям, і знаєте, ще пахло так, як у стоматолога, коли вам свердлять зуб перед тим, як поставити пломбу. І дим був такий густий, що сусідньої будівлі не було видно”, — розповіла 60-річна жінка, яка проживає біля полігону.

Мешканці вважають, що так росіяни позбавлялися тіл своїх побратимів, які загинули під час  боїв з українською армією у літні дні.

“Щоразу, коли наша армія обстрілювала там росіян, вони вивозили останки на звалище і спалювали”, — каже мешканка Херсона.

Працівники полігону повідомили, що ЗС РФ обрали місце на ізольованій стороні сміттєвого полігону. Зараз туди неможливо потрапити з міркувань безпеки. Водій вантажівки, який працював на полігоні, не заперечує, що росіяни могли замінувати територію або залишити пристрої, що не розірвалися.

Читайте головні новини України та світу на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com