Пандемія спричинена витоком у китайській лабораторії: британська розвідка назвала шокуючу теорію про коронавірус

5.04.2020, 15:17
68644

Уряд Великобританії побоюється, що пандемія коронавірусу могла бути спричинена витоком із китайської лабораторії. Повідомляє Вголос з посиланням на Daily Mail.

Читайте також:  Коронавірус небезпечний для молоді, – ВООЗ

 За даними джерел, така версія “більше не лишається поза увагою”. У суботу, 4 квітня, один із членів COBRA (надзвичайний урядовий комітет на чолі з прем’єр−міністром Борисом Джонсоном. – Ред.) заявив, що останні дані розвідки свідчать про можливість витоку, хоч і не виключають основну версію із зараженням від тварини. Британський уряд поки що не визнає цю версію.

Разом з тим, в Ухані є дві лабораторії, які могли бути причетні до поширення коронавірусу.

Там розташований  Інститут вірусології – найкраща лабораторія такої спрямованості на материковому Китаї. Інститут знаходиться за 16 км від ринку, звідки почалося зараження.

У 2018 році стало відомо, що в лабораторії готові проводити експерименти з високопатогенними вірусами за типом Еболи. І саме вчені цієї установи перші припустили, що геном COVID−19 на 96% збігається з коронавірусом у кажанів.

Читайте також: В Італії вперше від початку епідемії зменшилася кількість пацієнтів у реанімації

Працівники лабораторії могли заразиттися коронавірусом – забруднитися кров’ю тварин, а після рознести інфекцію по місту, з чого нібито й почалося масове зараження, вважає видання.

Ще одне ймовірне джерело вірусу – Уханьський центр контролю захворювань, який розташований всього за 5 км від того самого ринку. Тут проводилися експерименти на тваринах, зокрема й на кажанах, щоб вивчити способи передавання коронавірусів.

За словами американського експерта, професора Річард Ебрайт із Інституту мікробіології ім. Ваксмана Університету Рутгерса, вчені з Центру контролю захворювань та Інституту вірусології вивчали віруси, не дотримуючись техніки безпеки. Він зазначив, що для цього потрібен рівень захисту класу 4, а вони використовували тільки клас 2. Він, за словами професора, забезпечує мінімальний захист від зараження.

Професор також, додав, що нічого не вказує на те, що вірус вивели спеціально, але цілком можливо, що просто в лабораторії трапилась якась аварія.

Читайте також: У Франції через коронавірус амністували більше 6000 ув’язнених

Такі ж дані опублікували у Південно−Китайському технологічному університеті, але невдовзі стаття була видалена. Більше того, в Китаї спочатку вважали нульовою пацієнткою Хуан Яньлін, яка працювала в Інституті вірусології, але згодом назвали таку інформацію фейком.

У Китаї всі ці чутки не коментують та запевняють, що уряд ввів суворі заходи щодо стримування вірусу, допомагав досвідом тощо.

Читайте головні новини України та світу на наших сторінках у FacebookTelegram та Instagram

Помилка в тексті? CTRL+ ENTER

    Коментарі (0)

    Додати коментар

    Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

    Останні новини

    Опитування

    WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com